Genoa 1981/82

Efter tre säsonger i Serie B var Genoa tillbaka i högsta serien 1981/82. Bland de nya spelarna i laget fanns belgiske landslagsmittfältaren René Vandereycken från Club Brugge. Det blev sex segrar (samtliga på hemmaplan), elva oavgjorda och tretton förluster vilket gav 25 poäng. Genoa slutade på trettonde plats i tabellen och klarade sig kvar med endast en poängs marginal till Milan som åkte ur. I italienska cupens gruppspel blev det två 1–0-segrar över Fiorentina och Brescia samt två mållösa matcher mot Varese och Foggia. Genoa kom tvåa i gruppen på samma poäng som Fiorentina och missade därmed kvartsfinalerna på grund av sämre målskillnad.

Målvakten Silvano Martina och försvararen Claudio Testoni spelade samtliga 30 ligamatcher och fyra cupmatcher. Massimo Briaschi, nyförvärv från Lanerossi Vicenza, blev lagets bäste målskytt med åtta ligamål.

Genoa behöll samma tröjor som föregående säsong med skillnaden att Seiko sponsrade klubben i och med att tröjreklam blev tillåtet 1981/82. I de fem första ligamatcherna var Seiko-logotypen placerad på vänster bröst nedanför klubbmärket på hemmatröjan. Sedan förstorade man den och placerade den centralt på tröjan. Den vita bortatröjan hade ett rödblått band över bröstet. Till en början var sponsorloggan placerad på det blå bandet, men sedan flyttade man upp det och placerade istället klubbmärket mitt på det rödblå bandet.

2 svar på ”Genoa 1981/82”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.