Manchester City 1993/94

Efter att Manchester City inlett säsongen 1993/94 med tre förluster på de fyra första matcherna fick spelande managern Peter Reid sparken. Brian Horton tog över, men laget hade stora problem med målskyttet under säsongen. Det blev inte mer än 38 mål på de 42 ligamatcherna. Trots detta slutade Manchester City på sextonde plats och klarade sig kvar i Premier League. Det var lagets sämsta placering sedan nedflyttningen 1987.

I FA-cupen slog Manchester City ut Leicester City med 4–1 i en match där Kåre Ingebrigtsen gjorde tre mål. Det var för övrigt de enda målen norrmannen gjorde på sina sjutton matcher för City. Det blev dock förlust mot Cardiff City i nästa omgång. I Ligacupen 1993/94 besegrade Manchester City först Reading och sedan Chelsea. I fjärde omgången blev det oavgjort mot Nottingham Forest som vann omspelet med 2–1.

Mittfältaren Steve McMahon var den som spelade mest med 35 ligamatcher. Mike Sheron blev lagets bäste målskytt med sex ligamål. Hans anfallskollega Niall Quinn skadade sig illa i matchen mot Sheffield Wednesday i november 1993 och missade därför en stor del av säsongen. I december 1993 sålde Manchester City anfallaren David White till Leeds United och i samma veva värvade man mittfältaren David Rocastle från samma klubb. Senare under våren, i mars 1994, förstärkte Brian Horton laget med Paul Walsh (Portsmouth) och tysken Uwe Rösler (Nürnberg). De två nykomlingarna bildade anfallspar i slutet av säsongen och gjorde tillsammans nio mål.

Tröjorna

Umbro levererade tröjorna till Manchester City även 1993/94 och sponsor var som tidigare det japanska elektronikföretaget Brother. Årets hemmatröja hade smala diagonala ränder i två ljusblå nyanser samt de karakteristiska Umbro-diamanterna över vänster bröst och axel. Bortatröjan var lila med vita ränder och var av samma modell som föregående säsong. Den enda skillnaden var att man nu hade spelarnas namn på ryggen. Manchester City introducerade även en ny tredjetröja i samma stil som bortatröjan fast vit med mörkblå ränder.

2 svar på ”Manchester City 1993/94”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.