Lazio 1981/82

Lazio inledde säsongen 1981/82 med oavgjort mot Bologna i italienska cupens gruppspel. Sedan förlorade man de tre återstående matcherna mot Reggiana, Udinese och Pisa. Lazio kom därför sist i gruppen med bara två gjorda mål.

Under första hälften av Serie B-säsongen 1981/82 tog Lazio 20 poäng på nitton matcher och låg då på en delad åttondeplats i tabellen. Förlusten med 0–3 hemma mot Palermo i den nittonde omgången blev den sista för Ilario Castagner på tränarbänken. Castagner fick sparken och ungdomslagets tränare Roberto Clagluna tog över. Han lyckades dock inte bättre än sin företrädare. Det blev inte mer än sjutton poäng på de avslutande nitton matcherna och Lazio slutade på elfte plats i Serie B 1981/82.

Vincenzo Chiarenza, nyförvärv från Taranto, spelade mest med 41 av de 42 tävlingsmatcherna varav 37 i ligan och fyra i cupen. Vincenzo D’Amico, som hade kommit tillbaka till Lazio efter en säsong i Torino, blev lagets bäste målskytt med tio mål på 30 ligamatcher (inget i cupen).

Tröjorna

Tröjorna producerades av franska Ventex å Adidas vägnar. Precis som i Serie A blev det säsongen 1981/82 tillåtet med tröjreklam även i Serie B. Lazios första sponsor var Tonini som lät placera sin logotyp i rött på tröjorna. Den ljusblå hemmatröjan fanns i tre olika material: bomull, acetat och ylle (källa: S.S. Lazio Museum – 1981/82). I de sex första ligamatcherna spelade Lazio i kortärmade bomullströjor. Dessa hade vit V-hals och vita muddar samt tre vita ränder längs ärmarna. Numren var mörkblå och i samma stil som bland annat Manchester United använde vid denna tid.

I omgång sju till tolv spelade Lazio i långärmade tröjor av acetat. Dessa var i samma stil som den kortärmade varianten. I matchen mot Pescara i trettonde omgången dyker en tredje variant av tröjor upp. Dessa tröjor var långärmade ylletröjor i en mörkare blå nyans och hade blå krage med tre vita ränder samt blå muddar. Senare ändrade man till en ljusare blå nyans. Numren på dessa tröjor var vita i 3D-stil.

Bortatröjan var i samma stil som hemmatröjan med V-hals fast med omvända färger. Tonini-logotypen på den kortärmade varianten verkar dock ha varit svart eller mörkblå istället för röd. Den långärmade bortatröjan hade nummer i en annan, kantig stil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.