Sampdoria 1981/82

Sampdoria inledde säsongen 1981/82 med gruppspelet i italienska cupen. Där besegrade man Como och Sambenedettese, spelade oavgjort mot Lecce och förlorade mot Cagliari. Sampdoria vann gruppen och tog sig vidare till kvartsfinal. I ligan inledde emellertid Sampdoria inte lika bra. Efter tre förluster på de fem första matcherna fick tränaren Enzo Riccomini sparken. Renzo Ulivieri tog över och resultaten förbättrades. Efter halva säsongen låg Sampdoria på en delad fjärdeplats i tabellen. Laget tog sig även till semifinal i italienska cupen genom att besegra Reggiana på straffar efter att lagen vunnit varsin match med 1–0. Det blev även seger med 2–1 över Torino i första semifinalmatchen, men i returen vann Turin-laget med 1–0 och tog sig till final med sammanlagt 2–2 och fler gjorda bortamål.

Under andra halvan av Serie B-säsongen 1981/82 förlorade Sampdoria bara två matcher. Laget kom upp i 47 poäng, lika många som Pisa och en mindre än seriesegraren Verona. Sampdoria tog därmed steget upp i Serie A efter fem säsonger i Serie B.

Mittfältaren Alessandro Scanziani, nyförvärv från Ascoli, spelade mest med 45 av de 46 tävlingsmatcherna – samtliga 38 ligamatcher samt sju i cupen. Scanziani och Nicola Zanone (även han nyförvärv från Udinese) blev lagets bästa målskyttar med tio mål var. Scanziani gjorde alla sina tio mål i ligan medan Zanone gjorde nio i ligan och ett i cupen.

Tröjorna

Ennerre var tröjleverantör åt Sampdoria 1981/82. Hemmatröjan var blå med krage och muddar i samma färg samt de fyra klassiska vågräta ränderna i vitt, rött och svart. Klubbmärket var placerat på höger ärm. Denna tröja använde man tillsammans med vita byxor och blå strumpor. Bortatröjan var vit med en blå rand längs ärmarna. Kragen var blå med två vita, en röd och en svart rand och muddarna var blå. Byxor och strumpor var vita. I bortamatchen mot Brescia spelade Sampdoria i röda tröjor med blå, vita, svarta och en röd rand på höger sida samt röda byxor och strumpor.

Ett svar på ”Sampdoria 1981/82”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.