Cagliari 1981/82

Paolo Carosi, tidigare i Fiorentina, tog över som tränare för Cagliari säsongen 1981/82. Laget inledde säsongen med gruppspelet i italienska cupen där man mötte Lecce (1–1), Sambenedettese (0–0), Sampdoria (seger 2–1) och Como (0–0). Sampdoria vann gruppen och tog sig till kvartsfinal medan Cagliari slutade på andra plats.

I Serie A var Cagliari inblandat i bottenstriden 1981/82. Det blev sju segrar, elva oavgjorda och tolv förluster. Laget tog därmed 25 poäng vilket räckte till en tolfteplats på samma poäng som Genoa och en poäng före Milan som åkte ur. Backen Oreste Lamagni och anfallaren Franco Selvaggi spelade mest med totalt 32 matcher varav 28 i ligan. Luigi Piras blev lagets bäste målskytt med totalt tio nål varav nio i ligan medan Selvaggi stod för åtta ligamål.

För första gången var reklam tillåtet på tröjorna i Italien och Cagliaris första sponsor var Ariostea. Under hösten saknades dock tröjreklam i en del matcher. Hemmatröjan var vit med vit krage och rödblå V-hals samt rödblå muddar. Byxorna var vita med en röd och en blå rand längs sidorna och strumporna var helt vita. Det fanns också en kortärmad variant utan krage samt en långärmad variant med ett rött och blått fält överst på tröjan. Bortatröjan var delad i en röd och en mörkblå hälft som man använde tillsammans med mörkblå byxor och strumpor.

2 svar på ”Cagliari 1981/82”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.